Ajankohtaista

Pöyristyttävät RokkiBileet 

Kaapelilla oli huhtikuussa ensimmäinen, perinteinen Pöyristyttävät RokkiBileet -tapahtuma

Kuvia juhlasta

Studiohommelit mielessä 

On tyypillistä, että soittajaisten jälkeen NNB kärsii jonkin aikaa soittajaiskrapulasta. Kun siitä aletaan selvitä, niin syödään, juodaan ja laaditaan seuraavalle vuodelle (väljä) toimintasuunnitelma. Vuoden 2010 toiminta tulee olemaan studiopainotteista. NNB ryhtyy siis tekemään levyä. Tarkkaa aikataulua valmistumiselle ei ole; levyä tehdään hyvin rauhalliseen tahtiin. Levyn teemaa ja sisältöä ei paljasteta vielä tässä vaiheessa. Sen verran kuitenkin voidaan kertoa, että NNB-prosessiin kuuluu, että edes yhtyeen jäsenet eivät vielä ole selvillä siitä mitä biisejä levylle soitetaan.

Pikkujoulusoittoja

NNB soitti marras-joulukuussa kolme pikkujoulukeikkaa.

Ensimmäinen oli Lions Clubin tilaisuus, jossa kerättiin rahaa leijonien hyväntekeväisyyshankkeeseen. Tilaisuus oli sattumoisin suosikkipaikassamme Kaapelilla ja sattumoisin soittajaisia edeltävänä iltana. Se oli roudaamisen kannalta ihanteellinen ratkaisu. Ja Timo pelasti samalla rupeamalla kaksi keikkaa.

Puolustusvoimien rakennulaitoksen pikkujoulu oli merisotakoulussa, Suomenlinnassa. Se aiheutti pieniä haasteita roudaamiselle. Lautalle mahtuu kerrallaan vain yksi auto. Siispä vuokrattiin paku, siirrettiin tavarat sinne ja ajettiin pakulla lautalle. Hyvät bileet ja hauska kokemus.

MAP Medical Technologies piti pikkujoulunsa meille tutuksi käyneessä paikassa, Kaapelilla! MAP Medical Technologies on innovatiivinen, todellisten propellihattujen yhtiö, joka kehittää radiofarmaseuttisia lääkeaineita, joilla mm. mahdollistetaan tiettyjen diagnoosien tekemistä, esim. Altzheimerin taudin tunnistamista varhaisessa vaiheessa. Radiofarmaseuttinen rokkaaminen oli innokasta.

Solisti käheäksi ennen syksyn 2009 soittajaisia

NNB:n perinteiset soittajaiset pidettiin taas vuoden 2009 menestysten innoittamana Kaapelitehtaan Hima&Sali -ravintolassa. Soittajaisissa oli tarkoitus soittaa vuoden 2009 aikana huippuunsa hiottu soul-ohjelmisto, mutta toisin kävi. Solistimme Jan sairastui flunssaan ja menetti äänensä viikko ennen soittajaisia. Mukaan kutsuttiin aiempi solistimme, Kupittaan kultakurkku, Timo Alhoke, joka osoitti urheaa partiolaishenkeä lähtemällä mukaan muutaman päivän varoitusajalla. Samalla vaihdettiin suurin osa ohjelmistosta. Timon kanssa aikoinaan veivatut biisit palautuivat mieleen yhdellä treenillä ja kaikki meni hyvin.

Hääkeikkoja ja uutta ohjelmistoa

Vuonna 2009 NNB viritteli ohjelmistoaan enstistä tanssittavampaan suuntaan. Rokin aarrearkusta kaivettiin esiin niin 60-luvun hittejä kuin uudempaakin tavaraa. Kesällä soitettiin kolme hääkeikkaa, joissa testattiin tanssikenkien vipatusastetta.

Kaapelilla ennätysyleisö!

NNB:n perinteiset soittajaiset 2008 Kaapelitehtaan Hima&Sali -ravintolassa oli kaikkien aikojen yleisömenestys: lähes 150 henkeä saapui tapaamaan tuttuja, diggamaan rokkia viideltä vuosikymmeneltä, nauttimaan ravintolan antimista ja tanssimaan. Kiitos!

NNB uusii ohjelmistoaan

Vuoden 2007 soittajaisten jälkeen NNB keikkaili tavallista harvemmin. Yhtye keskittyi uusimaan ohjelmistoaan, tähtäimenään syksyn 2008 soittajaiset sekä keikkasettien osittainen uusiminen. Uusi osa ohjelmistoa on monipuolinen ja myös varsin haastava. Omat biisit laitettiin toistaiseksi hyllylle. Uusia avauksia olivat mm. jatsahtaviin vivahteisiin (mm. Weather Report, Bo Kaspers Orkester), Suomi-poppiin (Egotrippi, Eppu Normaali, Sami Saari) ja raskaan progen suuntaan (Kansas, Toto, Jethro Tull, Pink Floyd, Wigwam). Mukana otettiin myös juurevia Neil Youngin biisejä.

NNB:n komppisektion juhlavuosi 2008

NNB:n vuoden 2008 aktiviteetteihin löi leimansa yhtyeen mainion komppisektion juhlavuosi: Suhi ja Markku saavuttivat vihdoin aikuisen 50 vuoden iän. Soundi on kypsynyt ja biitti tukevoitunut entisestään.

Täysi sali NNB:n syysbileissä, Nikkinen villitsi

NNB:n syysbileet keräsivät kaikkien aikojen ennätysyleisön Helsingin Kaapelille lauantaina 13.10. Illan teemoja olivat NNB:n oma tuotanto sekä The Beatles -yhtyeen kuolemattomat hitit. Energia virtasi ja lattia tömähteli tanssin tahtiin, erityisesti silloin kun lavalle astui illan special guest star Jiri Nikkinen.

Yhtyeen ystäville selvisi myös paljon pohdintaa aiheuttanut arvoitus eli mikä erottaa toisistaan NNB:n ja toisen N:llä alkavan suomalaisyhtyeen Nightwishin. No, Nightwish on teettänyt Suomen kalleimman musiikkivideon ja NNB Suomen halvimman.

NNB paikkatieteen asiantuntijoiden juhlassa 25.9.

NNB soitti 26.9. Paikkatietomarkkinoiden iltajuhlassa eli "Linkkibileissä", Van Gogh-ravintolassa. Muutama paikkatieteen harjoittaja nousi lauteille soittamaan NNB:n vierailevana tähtenä.

Albergan kartanossa tömisi

Leppävaarassa, Albergan kartanossa tömisi kun Riitta Lassila kannusti synttärivieraansa tanssimaan. Ensimmäistä kertaa Nysviksen ohjelmistossa oli funky-osasto.

Kuva Albergasta

Smökkihöperöt synttärijuhlat

Otaniemen Smökissä raikui rokki Satun 50-vuotissynttäreillä. Ohjelmistossa oli erityisen paljon Satun suosikkibändin, muuan englantilaisen The Beatles- yhtyeen musiikkia.

Digiroadin laulettu versio julkistettiin

Rokki soi tammikuun lopussa ESRIn käyttäjäpäivien iltajuhlassa hotelli Crowne Plazassa. Illan aikana kuultiin ensiesitykset kappaleista E.S.R.I. ja Digiroad.

NNB poseeraa keikan alussa

NNB vetäytyi studioon joulukuussa 2006

NNB vetäytyi vuoden lopussa studioon äänittämään ensimmäistä annosta vuoden 2007 aikana ilmestyvästä levystä. änityspaikka oli legendaarinen Maken Verstas. Levyn tekonimi on "Nysvänniemellä ei AHHdista!"

Kuvia studiosta

Soittajaiset Kaapelilla 30.9.2006

NNB:n perinteisissä soittajaisissa Kaapelilla oli n. 115 henkeä. Illan yllätysteemat olivat proge ja heavy. Meno oli tenhovoimaista.

Kuvia soittajaisista